Bionieuws

Mens & Maatschappij

Zomerse uitgaanstips: week 29

Yellowstone National Park USA. Foto: George Steinmetz.

Ook in de zomermaanden klopt het hart voor de biologie. Met het oog hierop selecteerde Bionieuws elke week drie verantwoorde tips om de zomer van 2018 verstandig door te komen. Week 29: 16-22 juli.

Vanaf 16 juli barsten in Amsterdam de geurstoffen los op het zomerprogramma dat Mediamatic organiseert met het Institute for Art and Olfaction uit Los Angeles. Er zijn – zelf tot in augustus – workshops parfums mengen en een aromatische spelshow met de laatste snufjes op het gebied van de open geurcultuur en -kunst. Amsterdam goes Grasse (zie 'Vive le Parfum').

Art Olfaction
16 juli t/m 11 augustus, Mediamatic Biotoop, Amsterdam
Summer programma of Mediamatic & the Los Angeles Institute for Art and Olfaction-team
www.mediamatic.net


Het wordt thuisblijvers wel erg gemakkelijk gemaakt. In het Haagse Museon zijn de mooiste landschappen van de hele wereldbol bijeengebracht door topfotografen van National Geogaphic. Reis zonder ontberingen van de gaucho’s in Chili, via de uiterwaarden van Wamel naar de hete bronnen van Yellowstone National Park.

Greatest Landscapes
t/m 2 december 2018, Museon, Den Haag
National Geographic fototentoonstelling van bijzondere plekken op aarde
https://www.museon.nl/nl/tentoonstellingen/national-geographic-greatest-landscapes


De koffers staan natuurlijk al klaar om de Nederlandse afvaardiging aan de Internationale Biologie Olympiade dit jaar naar de eindoverwinning te schreeuwen. De bestemming is deze 29ste editie zeer bijzonder: Teheran in Iran. Het geboorteland van natuurwetenschapper Nasir al-Din al-Tusi (1201– 1274), de man die er opmerkelijke pre-evolutionaire denkbeelden op nahield en de dadelpalm als meest verheven plant zag.

International Biology Olympiad
15-22 juli 2018, Teheran (IR)
Finale IBO met 270 deelnemers uit 27 landen
www.ibo2018.org

Dit bericht verscheen in Bionieuws 12 van 7 juli 2018.