Bionieuws

Mens & Maatschappij

Zomerse uitgaanstips: week 30

Luchtfoto Linen yn Lân - Het Sleatenplan. Foto: Galerie Heechsicht

Ook in de zomermaanden klopt het hart voor de biologie. Met het oog hierop selecteerde Bionieuws elke week drie verantwoorde tips om de zomer van 2018 verstandig door te komen. Week 30: 23–29 juli.

Hiv en aids zijn eind juli het centrale thema in de hoofdstad. Internationale experts op het gebied van deze virusziekte zijn in de RAI bijeen op de 22ste internationale aidsconferentie, met live streams van alle sleutelevenementen en de HIV Nex Gen-workshop (www.hiv-nextgen.com) voor jongeren die mee willen denken over toekomstige oplossingen.

Aids
27 juli, RAI, Amsterdam
22nd International AIDS Conference
www.aids2018.org


Het oude slotenplan van Friesland herleeft in de buitenexpositie Linen yn Lân op een weiland achter galerie Heechsicht, pal aan het Heegstermeer. Een expositie die aansluit op de binnenexpostie Linen yn Stêd van de landart-kunstenaars Gerrit Terpstra en Yolanda van Dongen, mede geïnspireerd op het schilderij Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan.

Linen yn Lân - Het Sleatenplan van Fryslân & De Stad
t/m 1 oktober 2018, Woudsend en Galerie Heechsicht, Indijk
Landart-project Gerrit Terpstra en Yolanda van Dongen
www.heechsicht.nl


Voor iedereen die tot nu toe het feest gemist heeft, is er deze zomer een herkansing: het Jaar van de Biowiskunde wordt in Lissabon alsnog met verve gevierd, met een pittig inhoudelijk programma en een mysterieus conferentiediner. Mocht er een verloren uurtje overblijven dan valt een bezoekje aan de maanvis in het moderne aquarium van Oceanário de Lisboa te overwegen.

Celebrating the Year of Mathematical Biology 2018
23-27 July 2018, CMAF-CIO, Lisboa (PT)
Joint ESMTB-EMS conference European Mathematical Society (EMS) en European Society for Mathematical and Theoretical Biology (ESMTB)
www.ecmtb2018.org

Dit bericht verscheen in Bionieuws 12 van 7 juli 2018.