Bionieuws

Mens & Maatschappij

Zomerse uitgaanstips: week 31

|De ook dagactieve nachtvlinder grote beer. Foto: Rollin Verlinde.

Ook in de zomermaanden klopt het hart voor de biologie. Met het oog hierop selecteerde Bionieuws elke week drie verantwoorde tips om de zomer van 2018 verstandig door te komen. Week 31: 30 juli-5 augustus.

Maak kennis met de laatvlieger en grote beer. In natuurreservaat Lentevreugd bij Wassenaar is het immers de Nacht van de Vleermuis en de Nachtvlinder. Een batdetector en verlicht wit laken lokken de nachtbrakers, en een gids voorziet de waarnemingen van leuke weetjes. Niet geschikt voor vroegslapers.

Nacht van de vleermuis en de nachtvlinder
4 augustus, Lentevreugd, Wassenaar
Publieksexcursie (aanmelden!)
www.staatsbosbeheer.nl


Dankzij voorname verzamelaars is een bijzondere collectie diertekeningen en -studies van onder meer Paulus Potter, Albert Cuyp, Samuel van Hoogstraten, Hendrick Goltzius en Cornelis Saftleven bewaard gebleven. Deze collectie, gelardeerd met opmerkelijke opgezette dieren, is tot 26 augustus te zien in het Cromhouthuis, met een audiotour van voormalig Artis-directeur Haig Balian, diverse lezingen en tekenworkshops.

Wild - tekeningen naar het leven
t/m 26 augustus 2018, Cromhouthuis, Amsterdam
Tentoonstelling van dierstudietekeningen omzoomt door opgezette dieren
www.cromhouthuis.nl


Overtuigde Darwinmissionarissen kunnen zich blaren op de tong praten in het hol van de leeuw in het Amerikaanse Pittsburgh. Daar vindt maar liefst vier dagen lang de 8ste Internationale Conferentie over Creationisme plaatsvindt. Gratis toegankelijk is onder meer de avondlezing en Creation Biology Update over week dinoweefsel door microbioloog Kevin Anderson, onderzoeksleider van het iDINO-initiatief.

Creationism
29 juli t/m 1 augustus 2018, Pittsburgh (PA, USA)
Internationale Conference on Creationism, ICC-2018
www.creationicc.org


Dit bericht verscheen in Bionieuws 12 van 7 juli 2018.