Bionieuws

Mens & Maatschappij

Zomerse uitgaanstips: week 32

Botanische tekening van een gele lis. Detail tekening Jacomien van Andel

Ook in de zomermaanden klopt het hart voor de biologie. Met het oog hierop selecteerde Bionieuws elke week drie verantwoorde tips om de zomer van 2018 verstandig door te komen. Week 32: 6-12 augustus.

Met maximaal vijf aromatische materialen een eigen parfum samenstellen. Dat is het doel van de workshops die Mediamatic deze zomer organiseert. Iedereen kan in ongeveer twee uur en met wat basiskennis van natuurlijke en synthetische aromatische verbindingen de perfecte geur samenstellen, al dan niet met hulp van een parfumorgel of -formule.

Drop-in Perfume Blending
18 juli t/m 15 augustus, Mediamatic Biotoop, Amsterdam
Open Session with Julianne Lee, Kendra Gaeta & Maxwell Williams
www.mediamatic.net


Mensen bewust maken van de schoonheid van de ‘eigen’ flora en de zeldzaamheid van sommige bedreigde soorten. Dat is mede het doel van het internationale project Botanical Art Worldwide, waarvoor de Vereniging van Botanische Kunstenaars Nederland in Lisse ruim zeventig werken toont van 25 aangesloten tekenaars.

Botanical Art Worldwide: linking people with plants
t/m 2 september 2018, Museum De Zwarte Tulp, Lisse
Tentoonstelling van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland
museumdezwartetulp.nl


Beschikken dieren over emotie, affectie en een humeur? Het is een van de vragen die op het programma staan van de jaarlijkse conferentie van Europese gedragsbiologen, dit jaar gehouden in Liverpool. Een bijeenkomst die ook een beetje dienstdoet als de apenrots, zeker op de avond met prosecco, een driegangenmenu en – natuurlijk een lokale – live band in het iconische Liver Building aan de Mersey.

Behavioural Biology
9-12 August 2018, ACC, Liverpool (UK)
9th European Conference on Behavioural Biology (ECBB2017)
www.asab.org


Dit bericht verscheen in Bionieuws 12 van 7 juli 2018.