Bionieuws

Mens & Maatschappij

Zomerse uitgaanstips: week 33

Siphonophorae-kwallen uit Kunstformen der Natur (1899-1904) van Ernst Haeckel.

Ook in de zomermaanden klopt het hart voor de biologie. Met het oog hierop selecteerde Bionieuws elke week drie verantwoorde tips om de zomer van 2018 verstandig door te komen. Week 33: 13-19 augustus.

Een ontmoeting tussen wetenschap en wetgeving, dat belooft de Radboud Summer School forensic epidemiology te bieden. Biomedische wetenschappers worden immers in toenemende mate opgeroepen om goed onderbouwde deskundigenverklaringen te verstrekken, zonder inzicht in de juridische grondbeginselen. Postdoctorale studenten in forensische studies hebben nauwelijks nog een alibi niet naar Nijmegen af te reizen.

Forensic epidemiology
13 t/m 17 augustus, Radboud University, Nijmegen
Radboud Summer School forensic epidemiology
www.radboudumc.nl


Hij was niet alleen een spraakmakende zoöloog en naamgever van de ecologie. Ernst Haeckel was ook een fijnzinnige kunstenaar die schitterende steendrukken maakte van allerlei dieren. Mediamatic verzamelde alle originele litho’s en zoomt in op de fenomenale wezens door ze extreem uit te vergroten. De Sluisdeurloods is gratis open gedurende het weekend, doordeweeks gaan de sluisdeuren open op verzoek.

Kunstformen der Natur
t/m 31 augustus 2018, Mediamatic Biotoop, Amsterdam Expositie van de mooiste bioorganismen van de Duitse zoöloog Ernst Haeckel
www.mediamatic.net


Ze zijn klein, maar hun daden groot in alle ecosystemen. Dat weten bij uitstek de 1750 microbieel ecologen die zich half augustus verzamelen in Leipzig voor de ISME17. De universiteitsstad is tevens het thuis van Bach, Mendelssohn Bartholdy, Goethe, Nietsche en Leibniz dus de muziek en discussies zijn vast op niveau. In een verloren uurtje kan geflaneerd worden in de Potsdamer Gärten aan de Linnéstraße.

Microbial Ecology
12 t/m 17 August 2018, Leipzig (DE)
ISME17 Leipzig - 17th International Symposium on Microbial Ecology
isme17.isme-microbes.org


Dit bericht verscheen in Bionieuws 12 van 7 juli 2018.